Telefon-ikon
02424
Ring og vi svarer på sekunder eller bruk kontaktskjema
En rosa Boligelektrikeren-bil
Kundelogin



Alt du trenger å vite om stikkontakter

Trenger du ny stikkontakt? Ring oss nå og kom i kontakt med en dyktig elektriker innen 5 sekunder.

Ring oss på 02424

Ønsker du heller å skrive til oss? Klikk her

Fakta om Stikkontakter
  • Hva er en USB stikkontakt?: En USB stikkontakt kombinerer tradisjonell strømtilgang med USB-ladingsmuligheter, noe som gir en praktisk løsning for å lade elektroniske enheter direkte uten adapter.
  • Hvordan ser en jordet stikkontakt ut?: En jordet stikkontakt er utstyrt med en ekstra jordleder som gir en ekstra sikkerhetsfunksjon ved å lede overskuddstrøm trygt til bakken. Den har ofte en ekstra pinne i designet, sammenlignet med en stikkontakt.
  • Hvor mange volt er det i en stikkontakt?: I Norge er standard spenning i stikkontakter 230 volt +/-10%. Dette er den vanlige spenningen for husholdningsapparater og elektriske apparater.
  • Hvor mange ampere i en stikkontakt?: Vanlige stikkontakter er typisk vurdert for opp til maks 16 ampere. Dette er tilstrekkelig for de fleste husholdningsbehov, men det er viktig å sikre at stikkontakten ikke blir overbelastet.
Problemer med Stikkontakter
  • Brent kontakt: En brent stikkontakt kan være et tegn på overbelastning eller dårlig elektrisk kontakt. Dette kan føre til alvorlige problemer, som elektriske støt eller brannfare. Hvis du oppdager en brent kontakt, bør du kontakte en elektriker umiddelbart.
  • Støt fra kontakt: Hvis du opplever elektriske støt fra en stikkontakt eller produkt tilkoblet den stikkontakten, kan dette indikere problemer med jordingen eller en defekt i stikkontakten eller produktet. Slikt problem bør håndteres raskt for å forhindre risiko for skade.
  • Gnistring fra kontakt: Gnistring eller knitring fra en stikkontakt er ofte et tegn på elektriske feil som kan føre til overoppheting eller brann. Dette krever øyeblikkelig oppmerksomhet fra en kvalifisert elektriker.
  • Løs Stikkontakt: Opplever du at stikkontakten din er løs, har du lov til å skru av dekslet til stikkontakten og stramme til skruene selv, men dette bør ikke gjøres uten å være helt sikker på at strømmen er skrudd av. Er du usikker er det mye bedre å ringe en elektriker som kan hjelpe deg, enn å prøve selv, da en feil her kan være livsfarlig.
En dyktig elektriker fra Oslo og omegn med armene i kors

Stikkontakttyper og Tilbehør

Ring oss på 02424

  • Elko stikkontakt: Elko er et velkjent merke for elektriske installasjoner. Elko stikkontakter er kjent for sin pålitelighet og kvalitet.
  • SG stikkontakt: SG stikkontakter er noe mindre velkjent, men andel som ønsker dette utstyret vokser da dem sitt utstyr er litt mere moderne i designet selv om ELKO nå har kommet med ett nytt konsept kalt ELKO ONE som også er verdt å se på før man bestemmer design.
  • Stikkontakt deksel: Stikkontaktdeksler er viktige for å beskytte stikkontaktene mot støv, fuktighet og skader. Sørg for at disse dekslene er hele, og hvis dem ønskes byttet ut så bruk passende deksler for å opprettholde sikkerheten og funksjonaliteten.
Hvordan sikre at stikkontaktene dine er trygge?

Dersom du har behov for elektriker hjelp så er det bare å ta kontakt! Ring oss på 02424 og kom i kontakt med vårt kundesenter innen 5 sekunder.

Behov for ny stikkontakt? Ta kontakt og få hjelp av en dyktig elektriker!